Απλά σοκολατοπιτάκια !
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για Σαββατιάτικα πρωινά, γρήγορη και οικονομική για ξαφνικές λιγούρες και μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Εγώ τα έφτιαξα με έτοιμα τυλιχτά κεράσματα σοκολάτας από γνωστό ζαχαροπλαστείο !
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 1 + 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο αλεύρι (και απλό) για το πασπάλισμα την ώρα του ζυμώματος
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (οτιδήποτε λιπαρών)
- Προαιρετικά 1-2 κ.σ υγρή βανίλια
Για τη γέμιση
- 4-5 έτοιμα κεράσματα ή κομμάτια οποιασδήποτε σοκολάτας θέλετε
- 1 αυγό και 1 κ.γ βούτυρο για το άλλειμα
Οδηγίες
1.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλέυρι, το γιαούρτι και τη βανίλια και πλάθουμε, προθέτουμε λίγο αλεύρι αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας.
2.
Κόβουμε τα σοκολατένια κεράσματα ή τη σοκολάτα σε κομμάτια.

3.
Απλώνουμε τη ζύμη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζύμη αρκεί για ένα πιτάκι) και τοποθετώντας το κομμάτι σοκολάτας της γέμισης κλείνουμε σε ρολό και ενώνουμε της άκρες πατώντας με ένα πιρούνι.
4.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με το μείγμα λιωμένου βούτυρου και αυγού και ψήνουμε στη μεσαία θεση του φούρνου για 25-30 λεπτά.
