Cheesecake
Διαχροvικό γλυκό το cheesecake αρέσει σε όλους, δοκιμάστε να το φτιάξετε σε κάποιον που επιμένει ότι δεν τρώει γλυκά και θα με θυμηθείτε!

Συστατικά
Για ένα μεσαίο πυρεξ ή μιά στρογγυλή φόρμα για κεικ/τούρτες
- 3 συσκευασίες τυρί κρέμα (συνολικά 600 γρ.)
- 400 ml. κρεμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική πλήρης σε λιπαρα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 1 κάψουλα βανίλιας
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Γαρνιτούρα
- γλυκό κουταλιού βύσσινο
- μαρμελάδα βύσσινο
Οδηγίες
1.
Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι (προσοχή μην καψει πολύ). Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο μπλέντερ και ενώνουμε με το βούτυρο. Στο σημείο αυτό προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε στο λιωμένο βούτυρο 1-2κ.γ λικέρ λεμόνι.
2.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου στο πυρέξ ή στη φόρμα πατώντας με ένα κουτάλι ή τον πάτο ενός ποτηριού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 120οC για 10 λεπτά.
3.
Σε 1 μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μεχρι να αφρατέψει (2-3 λεπτα είναι αρκετά) μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
4.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε πηχτή σαντυγί και κατόπιν ενώνουμε τα 2 μέιγματα με απαλές κινήσεις.
5.
Απλώνουμε το μέιγμα μας επανω από τη βάση μπισκότου αφού κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. Το γλυκό μας θα είναι έτοιμο σε 3-4 ώρες.
Γαρνίρουμε με το γλυκό κουταλιού ή τη μαρμελάδα πριν το σερβίρισμα και αφού έχει περάσει ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο.
TIPS
Για πιο σφιχτή σαντυγί τοποθετείστε τις κρέμες γάλακτος στην κατάψυξη για μισή ώρα πριν τις χτυπήσετε.
