Cheesecake

2018-07-10

Διαχροvικό γλυκό το cheesecake αρέσει σε όλους, δοκιμάστε να το φτιάξετε σε κάποιον που επιμένει ότι δεν τρώει γλυκά και θα με θυμηθείτε! 

Συστατικά


Για ένα μεσαίο πυρεξ ή μιά στρογγυλή φόρμα για κεικ/τούρτες 

  • 3 συσκευασίες τυρί κρέμα (συνολικά 600 γρ.)
  • 400 ml. κρεμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική πλήρης σε λιπαρα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive 
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι 

Γαρνιτούρα

  • γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • μαρμελάδα βύσσινο

Οδηγίες 

1.

Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι (προσοχή μην καψει πολύ). Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο μπλέντερ και ενώνουμε με το βούτυρο. Στο σημείο αυτό προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε στο λιωμένο βούτυρο 1-2κ.γ λικέρ λεμόνι.

2.

Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου στο πυρέξ ή στη φόρμα πατώντας με ένα κουτάλι ή τον πάτο ενός ποτηριού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 120οC για 10 λεπτά.

3.

Σε 1 μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μεχρι να αφρατέψει (2-3 λεπτα είναι αρκετά) μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

4.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε πηχτή σαντυγί και κατόπιν ενώνουμε τα 2 μέιγματα με απαλές κινήσεις.

5.

Απλώνουμε το μέιγμα μας επανω από τη βάση μπισκότου αφού κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. Το γλυκό μας θα είναι έτοιμο σε 3-4 ώρες.

Γαρνίρουμε με το γλυκό κουταλιού ή τη μαρμελάδα πριν το σερβίρισμα και αφού έχει περάσει ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο.

TIPS

Για πιο σφιχτή σαντυγί τοποθετείστε τις κρέμες γάλακτος στην κατάψυξη για μισή ώρα πριν τις χτυπήσετε. 




Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε