Καριόκες
Το αγαπημένο μου κέρασμα! Το κέρασμα που δεν λείπει ποτέ από τα γενέθλιά μου και τη γιορτή μου. Εύκολο, ιδιαίτερο και χορταστικό!
Συστατικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. οποιουδήποτε ξηρού καρπού χοντροαλεσμένα
- 100 γρ. βούτυρο
- Ένα σφηνάκι κονιάκ / άλλο αλκοολούχο υδύποτο
- 5-6 κ.σ κακάο
- 200-250γρ. κουβερτούρα
- 1 κάψουλα βανίλιας
Οδηγίες
1.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα αλεσμένα σε σκόνη, τους ξηρούς καρπούς, το κακαό, τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη.
2.
Λιώνουμε τελείως το βούτυρο και προσθέτουμε το κονιάκ. Ρίχνουμε το μείγμα κονιάκ - βούτυρου στο μπολ με τα υπόλοιπα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
3.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κόλλα ψησίματος και πλάθουμε τυλίγοντας σφιχτά σαν μεγάλο σαλαμι. Τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
4.
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε μικρές φέτες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και επικαλύπτουμε τις καριόκες μας. Τις απλώνουμε σε κόλλα ψησίματος και τις βάζουμε στο ψυγείο, όταν παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμες!
TIPS !
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μπισκότα μας με μπισκότα τύπου OREO για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα. Επίσης μπορούμε να επικαλύψουμε τις καριόκες με λευκή σοκολάτα.
