Pancakes με μέλι

2017-11-18

Οι αφράτες τηγανίτες είναι το Σαββατιάτικο όνειρο κάθε μάγειρα. Για πρωινό ή πρόγευμα, μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα, αλλά η οικογένειά μου τις αγαπά πιο παραδοσιακές, με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα. Είναι μία συνταγή που προσπαθούμε να έχουμε τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Συστατικά

Για περίπου 10 pancakes

  • 1 κούπα αλέυρι
  • 2 αυγά 
  • 1 κ.γ μπείκιν 
  • 1 καψουλα βανίλιας / 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κούπας γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρυσταλική στέβια)
  • βούτυρο για το τηγάνισμα 

Γαρνιτούρα

  • 4 κ.σ. μέλι
  • Έτοιμο σιρόπι σοκολάτας, καρμέλας ή σφένδαμου
  • Πραλίνα φουντουκιού, κομμένα φρούτα

Οδηγίες

1.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο με σύρμα και όχι με μίξερ καθώς αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν οι τηγανίτες μας αφράτες.

2.

Ζεσταίνουμε σε αντικολητικό τηγάνι μία κοφτή κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε ένα ένα τα pancakes.

TIPS !

Μπορείτε να υπολογίσετε ότι ένα pancake θα είναι ποσότητα μίγματος ίση με μισή κουτάλα για σούπες. Δεν πρέπει να το απλώνετε αλλά να μένει συμπαγές στη μέση του σκεύους. Συνήθως 2-3 λεπτά αρκούν για να είναι έτοιμο 1 pancake!




Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε