Σοκολατόπιτα Πραλίνας Express !

2018-07-28

Κυριακή, νωρίς το απόγευμα χτυπάει το τηλέφωνο στην άλλη πλευρά είναι οι αδερφές μου που καθώς έχω να τις δω μία εβδομάδα μου ανακοινώνουν ότι σε λιγάκι έρχονται για καφέ στον κήπο (aka κατάφυτο μπαλκόνι στο κέντρο).. Εννοείται όταν έρθουν θα υπάρχει έτοιμο λαχταριστό γλυκό για όλους με υλικά που ήδη έχω (ή φροντίζω να έχω) στην κουζίνα μου !

Συστατικά


Για ένα μεσαίο πυρέξ / ταψάκι 

  • 5 αυγά ολόκληρα
  • 1 κούπα αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μικρή συσκευασια πραλίνας φουντουκιού 
  • 1- 2 κάψουλες βανίλιας
  • 3/4 πλάκας βουτύρου
  • 2 - 3 κ.σ. λικέρ ή κάποιο άλλο αλκοολούχο σκέυασμα 

Οδηγίες

1.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά, προσοχή ανακατεύουμε με σύρμα και όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν. Ο στόχος είναι να είναι το μείγμα μας σχετικά υγρό και παχύρευστο.

2.

Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για μισή ώρα σε μεσαία θερμοκρασία (150-160οC) Θα πρέπει η σοκολατόπιτα να παραμένει εσωτερικά μαλακή μπορούμε να το ελέγξουμε με ένα μαχαίρι στα 20 λεπτά.

TIPS !

Μπορούμε να γλασάρουμε τη σοκολατόπιτά μας με μία κουβερτούρα (λευκή ή γάλακτος) την οποία θα λιώσουμε σε μισό ποτήρι ζεστής κρεμας γάλακτος και θα ανακατέψουμε πολύ καλά.

Η σοκολατόπιτα σερβίρεται ιδανικά με παγωτό ( https://lovepatisserie.webnode.gr/l/spitiko-pagoto/ )



Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε