Σπιτικό Παγωτό

2018-05-07

Παγωτό! Απλό, δροσιστικό και εύκολο μία συνταγή χωρίς συντηρητικά με απλά και οικονομικά υλικά. Φτιάξτε παγωτό με οποιαδήποτε γεύση με αυτή τη βασική συνταγή.

Συστατικά

Περίπου για 1 lt. παγωτό

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια σε σκόνη / 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. από όποιο λικέρ σπιτικό ή εμπορίου έχουμε 
  • 1 -2  συσκευασίες από μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας μας


Οδηγίες

1.

Χτυπάμε το ζαχαρούχο (προσοχή με μαγερικό σύρμα και όχι με μίξερ) για 2-3 λεπτά μαζί με τη βανίλια και το λικέρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2.
Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντυγί και ενώνουμε τα 2 μίγματα.

3.

Σπάμε τα μπισκότα μας σε όσο μεγάλα κόμματια επιθυμούμε και τα ανακατέυουμε με απαλές κινήσεις μέσα στο μίγμα. Βάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φρόμα για κέικ, ή σε ένα απλό πλαστικό μπολ και καταψύχουμε για 4-5 ώρες.


TIPS !

Αντικαθιστώντας το 1 ζαχαρούχο με έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο έχουμε λαχταριστό παγωτό καραμέλα, ακόμα και μόκα αν προσθέσουμε λικέρ καφέ/διαλυμένο νες σε κονιακ. 

Μπορούμε να προσθέσουμε τριμένα φρούτα, κομμάτια σοκολάτας καθώς και ότι μπισκότα εμείς θέλουμε, ιδανικά λίγο μουλιασμένα με κάποιο λικέρ αν δεν είναι γεμιστά.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε