Τρουφάκια

2018-08-15

Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη διασκεδαστική και οικονομική. Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό κέρασμα της τελευταίας στιγμής? Είναι απλό με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δεν είναι απαραίτητο να έχετε τα πάντα αρκεί λίγη φαντασία!

Συστατικά


Για 20-25 τρουφάκια

  • 1 ή πακέτο αλεσμένα μπισκότα από ότι έχετε (γεμιστά ή απλά οποιαδήσποτε γέυσης)
  • 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια κάψουλα / 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι αλκοολούχο ποτό (απο οποιοδήποτε λικέρ μέχρι ουίσκι όλα ταιριάζουν)
  • 80 - 100 γρ. οποιοδήποτε ξηρό καρπό έχετε χοντροαλεσμένο
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 4 - 5 κ.σ σιρόπι από γλυκό κουταλιού
  • Γλυκά κουταλιού κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 3 -4 κ.σ κακάο
  • 100 -150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • Κακάο ή αλεσμένο μπισκότο ή τρούφα ή ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα 

Οδηγίες

1.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα παραπάνω υλικά ή όσα έχουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2.

Πλάθουμε τα τρουφάκια με βρεγμένα χέρια (1 κοφτή κουταλιά της σούπας αντιστοιχεί σε 1 τρουφάκι), τα κυλάμε στο υλικό που έχουμε επιλέξει για την επικάλυψη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.

TIPS !

Τα βασικά υλικά μας είναι τα μπισκότα. Αν δείτε ότι το μείγμα δεν έχει ομοιογένεια και δεν πλάθεται (διαλύεται σε ψίχουλα) προσθέστε λίγο υγρό στοιχείο, λικέρ ή ακόμα και λίγο γάλα. 

Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεράσματά μας σε ειδικά πολύ οικονομικά χαρτάκια.

Όταν στα τρουφάκια χρησιμοποιήσετε ένα πολύ έντονο ποτό (π.χ. ουίσκι) η επικάλυψη που θα ταιριάξει περισσότερο θα είναι το κακάο. 

Μπορούμε να βουτήξουμε τα τρουφάκια μας σε λιωμένη κουβερτούρα λευκή ή κλασσική ώστε να τα μετατρέψουμε σε γεμιστά σοκολατάκια !

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε